Algemene Voorwaarden


Algemene Verkoopvoorwaarden

• Inleiding
• Een bestelling doorgeven
• Prijzen
• Beschikbaarheid
• Wijze van levering
• Terugbetaling van de belasting op de toegevoegde waarde (btw)
• Beveiligde betaling
• Recht op teruggave. Niet goed, geld terug
• Retour
• Productgaranties
• Commentaar, kritiek, communicatie
• Bescherming persoonsgegevens
• Intellectueel eigendom

 

1. Inleiding

1. De hieronder gepreciseerde algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden (hierna "Algemene Voorwaarden") regelen uitsluitend de contractuele betrekkingen aangaande bestellingen en/of leveringen in Nederland tussen alle Gebruikers van de site www.aquatotal.nl (hierna "Gebruiker" of "U"), en de verkoper Aquatotal (hierna ook “wij”/”ons”), en ingeschreven bij het handelsregister (Kamer van Koophandel Gooi en Omstreken) onder het nummer 57979421 ; Intracommunautair BTW-nummer NL 174516071B04
Email: info@aquatotal.nl
Tel: 0619019228
Van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur.

Hierom is het noodzakelijk deze te herlezen voor elk bezoek aan de site van Aquatotal.nl (hierna de "Site"). Wij gaan er vanuit dat u bij validatie van uw bestelling onze algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden, na deze gelezen te hebben, zonder voorbehoud accepteert. Door een bestelling te plaatsen op de Site, accepteert u de toepasselijkheid van de Algemene Verkoop- en Leveringsvoorwaarden en de Gebruiksvoorwaarden.

Aquatotal levert uitsluitend B2B, m.a.w. leveren wij uitsluitend aan dierenwinkels, tuincentra en aquarium(speciaal)zaken. Particulieren kunnen niet bij ons inkopen en verwijzen wij graag door naar winkels in de buurt.

2. Een bestelling doorgeven

U kunt uw bestelling op 3 manieren doorgeven :
- per Internet op onze site: www.aquatotal.nl 24 uur per dag, 7 dagen per week.
- per telefoon, op 06-19019228 van maandag tot vrijdag, tussen 09.00 uur en 17.00 uur. Wij bevestigen u de ontvangst per email. Dat houdt nog geen aanvaarding van uw bestelling in. Door aanvaarding van uw bestelling, welke aanvaarding expliciet wordt vermeld, ontstaat een overeenkomst van koop op afstand.
- Per e-mail ook 24 uur per dag en 7 dagen per week.


Annuleren van een bestelling
Als u een bestelling heeft geplaatst maar uiteindelijk van uw bestelling wilt afzien, kunt u deze bestelling kosteloos annuleren. Dit is uitsluitend mogelijk voordat het product door ons aan u is verzonden. U kunt telefonisch annuleren of door een email te sturen, u krijgt dan een schriftelijke bevestiging hiervan via de e-mail.

Na aanvaarding van uw bestelling, wordt er een veiligheidsprocedure uitgevoerd door Aquatotal om oplichtingen zoals fraude tegen te gaan.
 

3. Prijzen

De op de site aangegeven verkoopprijzen zijn exclusief belastingen, en zonder verzendkosten. De eventuele verzendkosten zijn voor de Gebruiker en worden berekend aan het einde van de bestelling, in aanvulling op de prijs van de geselecteerde producten.

Deze bedraagt 8.95.

Selecteer bij koop van vissen dat deze worden bezorgd, bij verkeerde bezorgwijze, zullen wij pas bezorgen als het verschil van de kosten op onze rekening is gestort, let op! dit kan leiden tot een vertraging in de bezorging. 

We behouden ons het recht voor de prijzen op elk moment te wijzigen, maar we verplichten ons ertoe de productprijs toe te passen die op de site aangegeven stond op het moment van uw bestelling van dat product.

Wij informeren u dat in geval van publicatie, door welke oorzaak dan ook (computerstoring, menselijke fout, technische fout,…) van een onjuiste prijs, die zonder enige twijfel ongeloofwaardig is, uw bestelling zal worden geannuleerd, zelfs als deze in een eerder stadium al is bevestigd.
 Het minimale bestelbedrag voor de eerste 3 bestellingen bedraagt 300,00 euro.
 

4. Beschikbaarheid

Wij kunnen uw bestelling verwerken afhankelijk van de beschikbare voorraden. Als een product niet verkrijgbaar is, wordt dit indien van toepassing terugbetaald binnen maximaal 30 dagen na ontvangst van uw betaling.

Als producten uit een bestelling tijdelijk niet beschikbaar zijn, dan worden desgewenst de wel beschikbare producten opgestuurd, en ontvangt u de verzendkosten voor de rest van de bestelling cadeau. Ter vervanging stellen wij u per e-mail voor een product van gelijkwaardige kwaliteit en prijs op te sturen. Als u dit weigert, gaan wij binnen 30 dagen daarna, respectievelijk binnen 30 dagen na ontbinding, over tot de terugbetaling van het betaalde bedrag. Als u ervoor kiest het vervangende product terug te sturen binnen de voorwaarden zoals genoemd in artikel 9 (recht op teruggave - "niet goed, geld terug"), zijn de kosten voor het terugsturen voor onze rekening.

 

5. Wijze van levering

De op de site gekochte producten worden geleverd in Nederland en Belgie( m.u.v. vissen) . Uw bestelling wordt geleverd op het adres dat u bij uw bestelling opgegeven heeft. Aquatotal verzendt geen artikelen naar postbusadressen.

Als u in een ander land waar Aquatotal actief is geleverd wilt worden, dan moet u de bestelling doorgeven via de site van dit land. Het land van aflevering bepaalt dus de site voor het kopen.

Als op moment van bestelling aangegeven is dat uw artikel "Op voorraad" is, dan kunt u de levertijd bereken door de volgende twee gegevens bij elkaar op te tellen:
1.het verwerken van uw bestelling (24 tot 72 uur). Hieronder valt: de bevestiging van uw betaling + het gereedmaken van uw bestelling + het ophalen van het pakket of de pakketten door het transportbedrijf
2.het leveren van uw bestelling door het transportbedrijf naar keuze. U wordt ingelicht over de levertijd in de e-mail "Verzending van de bestelling".
De levertijd is aangegeven in werkdagen.

Bij Aquatotal kunt u kiezen uit verschillende verzendwijzen.

Als een bestelling niet geleverd wordt binnen de aangegeven tijd, wordt een onderzoek ingesteld bij de vervoerder, wat meerdere dagen in beslag kan nemen. Gedurende deze periode kan niet worden overgegaan tot terugbetaling of tot een andere/vervangende verzending. Bij ontvangst van uw producten raden wij aan de staat van de geleverde goederen indien mogelijk en toegestaan te controleren en zo niet, ‘onder voorbehoud’ de leveringsbon te tekenen.

Zonder dat hiervoor wettelijke precedenten bestaan, raden we u aan reclamaties over een levering die niet op tijd aangekomen is, aan Aquatotal, per  e-mail.

Als blijkt dat een product niet conform is, kan de Gebruiker ervoor kiezen het product te laten repareren, of het te vervangen, behalve als de kosten van een van beide opties disproportioneel afwijkt van de andere optie; in dat geval kunnen wij beslissen over de optie.

6. Terugbetaling van de belasting op de toegevoegde waarde (btw)

Overeenkomstig artikel 151 van de richtlijn 2006/112/EG kan de levering van goederen en diensten vrijgesteld worden van de btw.

De levering van goederen en diensten besteld door personen die deel uitmaken van de volgende organisaties komt in aanmerking voor vrijstelling van de btw:

De levering van goederen en diensten die besteld worden voor officieel gebruik door:
1. Buitenlandse diplomatieke missies
2. Buitenlandse consulaire vertegenwoordigingen
3. Europese organismen waarvoor het protocol voor privileges en onschendbaarheid van de Europese Unie geldt
4. Internationale organismen
5. Het leger van een staat die deel uitmaakt van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO-strijdkrachten)

 

7. Beveiligde betaling

Aquatotal werkt samen met financiële partners (Mollie) om een veilige betaling te garanderen.

Aquatotal heeft er voor gekozen om de veiligheid van uw betalingen te verzekeren door versleuteling bij verzending van uw gegevens over internet. Als tijdens het betalen dit teken in beeld verschijnt, dan betekent dit dat uw betaling beveiligd is. De naam WorldPay kan verschijnen op uw bankafschrift. Als onze verzekeraar of onze afdeling voor beveiliging fraude vermoedt, kunnen wij ertoe over gaan een betaling om veiligheidsredenen te annuleren.

 Mollie biedt u meerdere betaalmogelijkheden: creditcard (Bankkaart, Visa of Mastercard), PayPal, overboeking, betalen via iDeal en Bitcoin.

Voor een afschrijving per creditcard wordt de transactie uitgevoerd 4 dagen na bestelling, op voorwaarde dat toestemming voor afschrijving ontvangen is van de hiervoor bevoegde instantie. Als dit niet het geval is kan uw bestelling niet verwerkt worden.

Het online betalen per creditcard wordt uitgevoerd via het "Secure Socket Layer" beveiligingssysteem, waarmee uw bankgegevens gecodeerd worden bij verzending over het Internet.

Alle bestellingen die betaald worden per creditcard, worden door RJ company gecontroleerd. Om uw bestelling te valideren kan van u aanvullende informatie gevraagd worden.

Daarom vragen wij u bij het opgeven van uw bestelling de volgende informatie te vermelden:
- een betaald (type KPN, WANADOO, ZONNET, CHELLO...) of professioneel emailadres ;
- een vast telefoonnummer (thuis of op het werk) waar wij u op elk moment van de dag kunnen bereiken.
Daarnaast vragen wij u ons voor elke bestelling hoger dan het door Aquatotal vastgestelde plafond een kopie van een identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs) en een bewijs van domicilie (telefoon-, elektriciteitsrekening) op te sturen, per fax, email of post. Deze maatregelen zijn noodzakelijk om onze klanten tegen eventuele creditcardfraude te beschermen.

Aquatotal biedt u de mogelijkheid om online met Ideal te betalen. Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen. U rekent af in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank. iDEAL is ontwikkeld door ABN AMRO, ING Bank, Postbank en Rabobank. De betaling is direct binnen, en wij sturen uw bestelling af.
 

8. Recht op teruggave. Niet goed, geld terug

U beschikt over een termijn van 14 dagen de tijd om uw product terug te sturen zonder extra kosten, met uitzondering van de retourkosten. Deze termijn start van zodra u uw pakje heeft ontvangen. Dit geld niet voor de koop van Vissen, garnalen en andere levende have.

Het huidige recht op teruggave voorziet dat enkel producten die opnieuw verkocht kunnen worden door Aquatotal, kunnen worden teruggezonden (met alle inbegrepen accessoires, handleiding, enz). Onvolledige, beschadigde of vuile producten worden niet teruggenomen.

Van zodra u gebruik maakt van uw recht op teruggave, engageert Aquatotal zich om u het totaalbedrag van uw bestelling  terug te betalen binnen een termijn van maximum 14 dagen.

 Aquatotal aanvaardt geen "Tevreden of geld terug" retour voor de volgende producten:
- Services waarvan de uitvoering begonnen werd, met toestemming van de klant, voor het einde van de recht op teruggave teruggave termijn
- Gepersonaliseerde producten
- Producten die van nature niet terug gestuurd kunnen worden, gemakkelijk beschadigde of te vervallen producten
- Planten
- Kranten, tijdschriften, magazines
- Vissen en andere levende en/of dode dieren

9. Retour

Wij raden u ten zeerste aan om uw retourpakje terug te sturen met een volledig ingevulde en ondertekende retourbon. Deze retourbon kan u terugvinden in uw e-mail.

U verstuurt het retourpakje via de leverancier van uw keuze. Wij raden u ten zeerste aan het pakje per aangetekende zending terug te sturen of met een bewijs van aflevering of om een verzekering bij de leverancier af te sluiten tegen de markwaarde van de producten om u te beschermen tegen financieel verlies in het geval van verlies of schade.

Om uw retourpakje te verzenden, vragen wij u om het op te sturen naar het adres dat u op de retourbon kan terugvinden.

 Voor de reparatie van bepaalde producten, kan de werkplaats genoodzaakt zijn om de gegevens te wissen op de geheugenkaart of harde schijf van het apparaat. Om het verlies ervan te vermijden, raden we u aan regelmatig een back-up te maken van uw gegevens, en - indien mogelijk - vóór u uw product verzendt naar aftersales. Aquatotal kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventueel verlies van de gegevens.
 

10. Productgaranties

De producten die op de site aangeboden worden, worden beschermd door verschillende commerciële garanties die hieronder in detail worden beschreven. Wanneer de klant zulke commerciële garanties aanvaardt, blijven de wettelijke garanties conform de onderstaande wettelijke voorwaarden geldig voor alle producten die op site verkocht worden door Aquatotal.

Zoals de geldende wettelijke garantie voorschrijft, engageert Aquatotal zich om uw bestelling te leveren zoals voorgeschreven in het ondertekende verkoopscontract. Aquatotal komt tegemoet aan eventuele conformiteitsgebreken die aanwezig zijn tijdens de levering.

Om conform het contract te zijn, moeten de producten:
1) beantwoorden aan de beschrijving op de site wanneer u ze bestelt;
2) voldoen aan het normale gebruik waaraan gelijkaardige producten voldoen of voldoen aan het speciale gebruik dat de klant voorziet en waarvan de klant Aquatotal op de hoogte heeft gebracht en dat formeel door Aquatotal aanvaard werd;
3) de kwaliteit en de prestaties bieden die een gelijkaardig product biedt en die de verbruiker redelijkerwijs kan verwachten, rekening houdend met de natuur van het product en de kenmerken beschreven op de site.

In de veronderstelling dat een conformiteitsgebrek zich voordoet, zal het defecte product volledig hersteld worden, zonder kosten voor de klant.

Wij herinneren u eraan dat ieder conformiteitsgebrek gedekt wordt gedurende 1 jaar, te tellen vanaf de leveringsdatum van uw bestelling.
Voor bepaalde producten bedraagt de voorziene levensduur meer dan 1 jaar.
Overeenkomstig de Nederlandse wetgeving, kan men in dat geval een conformiteitsgebrek aangeven na de termijn van 1 jaar volgend op de leverdatum.

Wij herinneren u eraan dat de wettelijke garantie niet of slechts gedeeltelijk toegepast kan worden in volgende situaties:
- de herstelling van schade die een externe oorzaak heeft (bijvoorbeeld ongeval, schok, blikseminslag, elektriciteitsfluctuatie, oxydatie, zand...),
- door schuld van de klant als resultaat van bijvoorbeeld niet-conform gebruik of installatie zoals voorgeschreven door de constructeur,
- verkeerd of schadelijk gebruik dat de levensduur van het toestel verkort,
- ieder conformiteitsgebrek waarvan de klant op de hoogte was op het moment van de bestelling.

Commerciële garanties van de constructeur (defecte producten):
Bovenop de wettelijke garanties kunnen sommige producten genieten van een constructeursgarantie die verlengd kan worden afhankelijk van het type product en het merk.

In het algemeen dekken constructeursgaranties niet:
- de vervanging van consumables (batterijen, lampen, zekeringen, slijtage van opslag- en leeskoppen…);
- defecten en schade aan accessoires;
- abnormaal of niet-conform gebruik van de producten;
- schade veroorzaakt door de tussenkomst van een niet-erkende hersteller door de constructeur;
- de herstelling van schade die een externe oorzaak heeft (bijvoorbeeld ongeval, interne of externe schok, blikseminslag, elektriciteitsfluctuatie, oxydatie, zand...).

Wij raden u ten zeerste aan om de bijgeleverde gebruiksaanwijzing aandachtig te te lezen en ook de exacte voorwaarden om te kunnen genieten van de constructeursgarantie zeer zorgvuldig na te gaan.

In ieder geval kan Aquatotal niet verantwoordelijk gehouden worden indien de constructeur weigert de garantie toe te passen voor een van de hierboven beschreven redenen.

Indien de garantie niet toepasbaar is, zal de herstelling van het product onderhevig zijn aan een prijsopgave van de constructeur. De constructeur kan administratieve kosten aanrekenen wanneer u vraagt om het product terug te sturen zonder herstelling, voorgesteld door de constructeur in zijn prijsopgave. U kan er ook voor kiezen om uw product niet te laten terugsturen zonder extra kosten.

U heeft 3 weken om de aldus opgestelde prijsopgave te accepteren of te weigeren, en de eventuele verschuldigde bedragen te betalen. Na deze termijn beschouwen wij de prijsopgave als zijnde geweigerd en u doet daarmee afstand van het artikel. Er kan dan geen enkele vergoeding meer worden geclaimd.

Elk artikel kan niet meer dan twee keer door onze aftersalesservice aan een klant worden verzonden. Als deze twee verzendingen mislukken (pakket geweigerd, aflevering onmogelijk, etc.) zal het artikel aan de klant ter beschikking worden gesteld bij de Logistieke Dienst van Aquatotal, gedurende drie maanden. Na deze termijn zal het artikel worden beschouwd als zijnde achtergelaten. Aquatotal heeft dan het volste recht om erover te beschikken. Het artikel kan in dat geval worden vernietigd, zonder dat er nog een vergoeding kan worden geclaimd. 

12. Commentaar, kritiek, communicatie

Alle meningen die geplaatst worden door een Gebruiker worden door de marketing afdeling gecontroleerd en eventueel gewijzigd. Aquatotal behoudt zich het recht voor meningen die de wet overtreden (reclame, laster, belediging, commentaar buiten context...) te weigeren.
Telefoonnummer: 06-19019228
Van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur
E-mailadres: info@aquatotal.nl
   

13. Bescherming persoonsgegevens

De door u opgegeven informatie is noodzakelijk voor het verwerken en voltooien van de bestellingen, en het opstellen van de rekeningen en garantiecontracten. Als deze gegevens ontbreken of onjuist of onvolledig zijn is de bestelling niet geldig. Met uw inschrijving op Aquatotal verbindt u zich ons correcte informatie te doen toekomen. Het opgeven van niet-correcte persoonsgegevens, wordt beschouwd als een inbreuk op de huidige Algemene Gebruiksvoorwaarden.

Aquatotal heeft als enige toegang tot de u aangaande informatie. Alleen Mollie en haar gecontracteerde partners hebben het recht u informatie te sturen aangaande specifieke en regelmatige promotionele acties en daar gaat u mee akkoord tegelijk met het plaatsen van een bestelling op de site. Onze partners worden speciaal door Aquatotal uitgekozen en worden erkend om de kwaliteit van hun producten en diensten.

14. Intellectueel eigendom

De inhoud van de Aquatotal Site (illustraties, teksten, merken, afbeeldingen, video’s) is eigendom van Aquatotal, haar medecontractanten of partners. Iedere gedeeltelijke of volledige reproductie van de inhoud op wat voor manier dan ook, en op welk soort drager dan ook, dient voorafgegaan te worden van uitdrukkelijke toestemming van Aquatotal. Alle door onze diensten aangeboden informatie, de inhoud, bestanden en software zijn beschermd volgens Nederlandse en internationale wetten met betrekking tot intellectueel eigendom en copyright. Aquatotal kan u geen toestemming geven informatie te kopiëren, weer te geven, of te verspreiden waarover u geen rechten van intellectueel eigendom bezit. Ieder onwettelijk gebruik van deze inhoud waarvan derden het intellectueel eigendom bezitten is volgens de wet een strafbaar feit, welke streng wordt bestraft. Aquatotal kan in geen geval verantwoordelijk worden gehouden voor de overtreding door een gebruiker van deze rechten in het bezit van derden of voor zijn handelingen op de website.